Hírek
2012. Augusztus 23. 05:00, csütörtök |
Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség
A sok víz károsíthatja a szervezetet

A víz létfontosságú ital, azonban végzetes is lehet, ha nem kellő odafigyeléssel fogyasztja. A folyadék pótlása elengedhetetlen, de ezt sem szabad eltúlozni - írja a The Nation online kiadása.
Fontos, hogy csak akkor igyon, ha tényleg szomjas, csak azért mert azt mondják, jót tesz az egészségnek, ne igya túl magát, mert az megterheli a szervezetet. Ez talán meglepő lehet, hiszen sokan azt állítják, a víz jót tesz a szervezetnek, mert áttisztítja a test egészét.
Dr. Ambrose Eromosele háziorvos szerint amennyiben valaki több vizet iszik, mint amennyire a szervezetének szüksége van, megnöveli a test teljes vérmennyiségét. Ezért a szervezet annak módját fogja keresni, hogyan szabaduljon meg a felesleges vízmennyiségtől. Emiatt a vese 'túlórázni' fog, hogy kiszűrje a felesleges vizet, emellett túl nagy nyomás nehezedik a szívre és más szervekre is.
Amikor pedig a vese nem képes elég gyorsan kiszűrni a felesleges vizet, a sejtek megdagadhatnak és az agy mérete is megnőhet.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Május 02. 09:46, péntek | Életmód
Pápaválasztás - Már elkészült az új pápa ruhája, három különböző méretben
Három különböző méretben készítette el a következő egyházfő első ruháját Raniero Mancinelli római szabó.
2025. Május 01. 08:47, csütörtök | Életmód
Fudzsimoto Szu: A Zene Háza az egyik legfontosabb projektem
Fudzsimoto Szu (Sou Fujimoto) világhírű japán építész az Oszakai Világkiállításon tartott előadást, amelyben kiemelte: a Magyar Zene Háza az egyik legfontosabb projektje.
2025. Május 01. 08:36, csütörtök | Életmód
Visit Hungary: mintegy hétszázezren pihentek Magyarországon a tavaszi szünetben
Az áprilisi vakáció időszakában 664 ezer turista kereste fel a magyar tájakat, április 17-27. között a szálláshelyek 36 százalékkal több vendéget fogadtak a tavalyi tavaszi szünethez képest
2025. Április 30. 07:55, szerda | Életmód
Agrárminiszter: a házikert a magyar családok rejtett erőforrása
Meghatározó jelentőségű a házikerti termelés a jó minőségű és egészséges élelmiszer előállításában.